^Начало
Get Adobe Flash player

Изложба на коледни картички и сурвакници

1      На 10.12.2018 г. в Младежки дом - Горна Оряховица беше открита коледна изложба. Бяха изложени  близо 70 сурвакници, над 620 коледни картички, както и коледни сувенири и арт инсталации. Всички експонати са изработени от деца от учебните и детски заведения в Общината, с помощта на техните учители и родители.

Детска градина „Първи юни“ участва в изложбата, като изложи изработени експонати от децата и родителите.

      Коледен поздрав към гостите в Младежкия дом отправиха децата от подготвителна група „Мечо Пух“ от детска градина „Първи юни“ в Горна Оряховица. Поздрав към гостите, дошли на откриването на изложбата, отправи заместник - кметът на община Горна Оряховица г-жа Йорданка Кушева.

Модно шоу „Малко въображение“

1     Децата от детска градина „Първи юни“ взеха участие в "Малко въображение" - модно шоу на деца, което бе организирано от община Горна Оряховица и се проведе на 22 ноември 2018 година в спортна зала "Никола Петров". Тоалетите на децата бяха изработени от отпадъчни материали. Малките манекени бяха впечатляващи и получиха както заслужени аплодисменти, така и грамоти за участие и торбички с лакомства.

Откриване на учебната година 2018/2019 г.

1       На 17 септември 2018 година в детска градина „Първи юни“ беше открита учебната 2018 – 2019 година с традиционна програма, питка и здравец. Децата от подготвителна група „Мечо Пух“ изпълниха песни и поздравиха със стихотворения своите  по-малки приятели. След като всички пяха и танцуваха заедно,  най-малките деца от първа група „Приказен свят“ бяха въведени от своите по-големи каки и батковци в сградата на детската градина.

      Нека новата учебна година направи детството на децата незабравимо в прекрасната, слънчева детска градина, а най- сърдечните учители да ги поведат по пътя на знанието, за да ги превърнат в добри хора и достойни българи!

Открита практика

P1030805 1

В Детска градина „Първи юни“ се проведе открита практика за споделяне

на опит и идеи от европейски проекти

    

       На 10 май 2018 г. в Детска градина „Първи юни“ – град Горна Оряховица се проведе открита практика. Присъстваха директори и учители от детски градини в област Велико Търново и старши експертът по предучилищно образование в РУО г-жа Екатерина Миновска. На практиката бяха показани добър педагогически опит и иновационни идеи от европейски проекти по Програма „Еразъм+“, които детската градина реализира – „Да празнуваме заедно“ и „Групови динамики и социални умения в класната стая“.

       Учителите и децата от трета подготвителна група „Мечо Пух“ заедно с част от родителите празнуваха заедно Международния ден на семейството. Всички заедно изработиха постери със снимки. Децата отправиха послания до своите приятели от други европейски страни, които родителите завързаха на цветни балони и ги пуснаха да отлетят в небето.

       Учителите и децата от четвърта подготвителна група показаха иновативни идеи за изобразително творчество в интерактивна педагогическа ситуация. Децата имаха възможност да приложат нестандартни изобразителни техники, да работят на групи, да прилагат метода на кооперативното учене и да изработват заедно общи продукти.

       В откритите практики се представиха както старшите учители Димитринка Андронова и Елка Бобева, така и много младите учители Росица Христова, Моника Мутафова и Георги Киров.

       Директорът на детската градина г-жа Мариана Димитрова изказа благодарност както към целия си екип за сътрудничеството и взаимната помощ, така и към всички гости. На събитието бяха раздадени рекламни материали, закупени и брандирани със средства от проектите.

Баба Марта донесе много радост на децата в Детска градина „Първи юни“

баба Марта 0012

   Хубавата българска традиция за закичване с мартеници в първия ден на месец март пресъздадоха децата и работещите в Детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица. Дългоочакваната гостенка Баба Марта пристигна със своята внучка Мартенка. Двете бяха подготвили пъстри мартеници за всички в детската градина. Децата ги  посрещнаха с много радост и ги поздравиха с песни и стихотворения. Празникът донесе много настроение и стотици пожелания за здраве и късмет на децата, на родителите  и на работещите в детското заведение.

   Екипът на Детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица честити този хубав български празник на всички горнооряховчани с пожелания за много здраве и усмивки!

 

Ден на театъра

IMG 20180417 100227

 На 27 март в ДГ „Първи юни“ бе отбелязан Международния ден на театъра. Гости на детското заведение бяха артистите от Куклен театър „Весел“със спектакъла „Великденска приказка“ . Децата имаха възможност да наблюдават спектакъла, който бе откупен със средства по проект „Да празнуваме заедно“, а след това да разговарят с артистите. Актьорите разкриха магията на кукленото изкуство и разказаха интересни неща за театъра, за куклите, които оживяват и разказват своите истории.

      Празника отбелязаха децата във всички възрастови групи. Най-малките от първа група „Мики Маус“ с желание се подготвиха за своето първо представление и представиха пред родителите си пролетната приказка“Най-добрата майка“.

       Децата от втора възрастова група „Пинокио“ подготвиха и представиха  пред всички деца от детската градина и родителите си драматизацията на приказката „Работната Мецана“, като всяко дете влезе в роля на герой от приказка.

       Децата от трета подготвителна възрастова група „Мечо Пух“ представиха пред всички деца от детската градина драматизацията на приказката „Горската аптека“, а децата от четвърта подготвителна възрастова група „Приказен свят“ наблюдаваха образователна презентация „Видовете театър“. Всички представени драматизации събраха аплодисментите на децата от цялата градина и на родителите.

      Със средства от проекта за детската градина бяха закупени театрални костюми и кукли за настолен театър.

Международен ден на танца 29 април

123

 

    За Международния ден на танца 29 април всички партньори по европейския проект „Да празнуваме заедно“ – Програма „Еразъм+“ – КД2 от България, Литва, Италия, Македония, Румъния и Турция  размениха видеоклипове на традиционни танци. Децата разучиха и танцуваха  националните танци на  Литва, Румъния, Италия и Турция. Бяха изготвени и качени във Фейсбук - страницата на проекта  видеоклипове с разучените танци.

    Детска градина „Първи юни“ подготви и изпрати на партньорите клип с традиционно българско хоро, изпълнено от децата от група“Мечо Пух“. Децата бяха облечени с национални носии, закупени със средства от проекта. Всички деца от детската градина разучиха различни стъпки и хороводни движения, след което извиха голямо българско хоро.

Весела Коледа

p1020658 resize     На 18.12.2017 г. децата от детската градина посрещнаха Дядо Коледа. Коледното шоу донесе на децата и работещите в детското заведение радост и настроение. Празникът беше изпълнен с много усмивки, песни, игри и очакване. Добрият Дядо Коледа донесе на децата желаните подаръци и всички бяха доволни и щастливи!

Благотворителна акция

24294046 1990086881251128 5707715390006553074 n resizeПрез месец декември 2017 г. във всички групи на детската градина бяха организирани работилници за изработване на коледни и новогодишни картички, украси и сурвакници. С част от тях детското заведение се включи в ежегодната изложба в Младежки дом и в благотворителния базар в гр. Велико Търново за събиране на средства за лечение на 38-годишния Пеню Пенев от гр. Горна Оряховица. В детската градина също бе организиран базар за набиране на средства, като от продажбата на експонатите бяха събрани 350 лв. Г-жа Димитрова, директор на детската градина, връчи сумата на близки на семейството с пожелание да им се случи доброто коледно чудо. Екипът на ДГ „Първи юни“ – Горна Оряховица изказва сърдечна благодарност на всички семейства за участието в благотворителната инициатива.

Детска градина „Първи юни“ получи високо отличие за изпълнение на европейски образователен проект

img 4bf36507123568c70dff5f71f56917e4 v resizeДетска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица беше единствената предучилищна институция, която получи Сертификат за цялостно качествено изпълнение на проект на годишната валоризационна конференция на Център за развитие на човешките ресурси – гр. София. Церемонията се проведе на 05.12.2017 г. в хотел „Балкан“ – гр. София. Бяха раздадени 35 награди на начални, средни и висши училища, както и на други организации.     В церемонията участваха директорът на детската градина г-жа Мариана Димитрова и г-жа Елка Бобева – старши учител.

   Отличеният проект е „Да празнуваме заедно“ – Програма „Еразъм+“- Ключова дейност 2, на който ДГ „Първи юни“ е координатор. Партньорството включва детски градини от 6 европейски държави и се осъществява в периода 2016 – 2018 г.

Още статии ...

 1. На 08.11.2017 г. Детска градина „Първи юни“ отбеляза Европейския ден на здравословното хранене и готвенето заедно с деца
 2. 4-ти октомври – Световен ден за защита на животните
 3. Всички заедно празнувахме Европейския ден на езиците
 4. С весел празник бе открита новата учебна година в Детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица
 5. Детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица участва в X- та национална научно-практична конференция „Водим бъдещето за ръка”, град Велико Търново, 12-14.06.2017г.
 6. Детска градина „Първи юни“ – горна оряховица отбеляза патронния си празник и 45-тата годишнина от създаването си
 7. Награда на Община Горна Оряховица за г-жа Мариана Димитрова – директор на Детска градина „Първи юни“, за значим принос в образованието
 8. Диплом на Петя Тихомирова Керемедчиева
 9. Работна среща по проект „Да празнуваме заедно“ в Македония
 10. Работна среща по проект „Да празнуваме заедно“ в гр. Трапани, Италия
 11. 17 февруари е Международен ден на спонтанните актове на добрина
 12. Деца от детска градина „Първи юни” дефилираха в Младежкия дом в Re-style шоу заедно със още 120 деца от детски и учебни заведения
 13. Децата от група „Мечо Пух” празнуваха заедно с гостуващи ученици от СУ „Георги Измирлиев“
 14. Детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица посрещна гости от пет държави по проект „Да празнуваме заедно“
 15. Първи учебен ден 2016-2017
 16. Грамота за Директора и екипа на детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица
 17. Открита практика – „Здравето – най-ценното богатство“
 18. Работилница за добродетели и красота
 19. Деца от група - Пинокио с награди от конкурс
 20. Великденското ателие на група - Мечо Пух
 21. Работилницата на Баба Марта
 22. Спектакъл - Принцесата и змеят
 23. Театрална постановка - Скъпоценното здраве на куклата Лина
 24. Децата от първа група „Мечо Пух” отбелязаха Бабинден с песни, танци и фолклорни игри пред своите баби
 25. Коледни творчески работилници и празници
 26. Благодарствено писмо от фондация АФА България
 27. Децата от ЦДГ „Първи юни“ – Г.Оряховица участваха в изложбата „Да претворим отпадъците в красота“
 28. Празник „Златокоса есен“ в двора на детската градина
 29. eTwinning- най- голямата социална и професионална мрежа на учителите
 30. Обмяна на опит между ЦДГ „Първи юни“ – Г.Оряховица и ОДЗ „Синчец“ – гр. Смолян
Copyright © 2013. ДГ “Първи юни”, гр. Горна Оряховица Rights Reserved.