^Начало
Get Adobe Flash player

Детска градина „Първи юни“ става детско заведение с филиал

  DSC0100   Считано от 01.07.2020 г. детска градина „Бодра смяна“, с административен адрес гр. Г.Оряховица, ул. „Бунар Хисар“ № 20, се преобразува чрез вливане в детска градина „Първи юни“, с административен адрес гр. Горна Оряховица, ул. „Витоша“ № 2-А.

   Вливащата се детска градина продължава да функционира като филиал „Бодра смяна“ към детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица.

   Отглеждането, възпитанието, социализирането и обучението в целодневна форма на децата от детска градина „Бодра смяна“ ще продължи да се осъществява във филиал „Бодра смяна“ – Горна Оряховица под административното ръководство на директора на детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица.

Прочети още: Детска градина „Първи юни“ става детско заведение с филиал

Откриване на обновената детска градина

1        На 23.09.2019 г. бе открита обновената детска градина „Първи юни“ в Горна Оряховица. На тържеството присъстваха кметът на общината инж. Добромир Добрев, заместник-кметовете Йорданка Кушева, Деница Коева и Николай Георгиев, собственикът на фирмата-изпълнител „Енел строй“ инж. Емил Кълчишков, директори на детски градини.

   Водосвет за здраве отслужи архиерейският наместник отец Николай.

   Поздрав към всички присъстващи отправиха децата от група „Пинокио“.

   Проектът възлезе на стойност 252925 лв., като 85% от финансовата осигуреност е за сметка на Национален доверителен екофонд по Инвестиционна програма за климата и 15 % собствено финансиране от община Горна Оряховица.

Прочети още: Откриване на обновената детска градина

Награда „Учител на годината“ за г-жа Росица Христова

 

1

   В навечерието на празника на Кирил и Методий в хотел "Балкан" в град София Синдикатът на българските учители отличи най-всеотдайните и заслужили учители на България.

   102 учители получиха приза "Учител на годината", избрани из между 90 000 учители в страната. Те получиха статуетки и грамоти от председателя на СБУ г-жа Янка Такева. Гости на събитието бяха вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, министърът на образованието Красимир Вълчев, заместник-министърът на образованието Деница Сачева, кметът на София Йорданка Фъндъкова и много други.

     В категория "Младучител" със специална награда на председателя на СБУ„Учител на годината“бе отличена г-жа Росица Христова - учител в ДГ "Първи юни" гр. Горна Оряховица. 

 

Спортен празник 2019

1     На 17.04. 2019 г. децата от четвърта подготвителна група "Мечо Пух" участваха в спортен празник, организиран от баскетболен клуб "Локомотив" - Горна Оряховица. Поводът за събитието беше 10 - тата година от създаването на клуба и премина под надслов "Да спортуваме заедно".

   Участие в празника взеха децата от подготвителните групи от детските градини на територията на Община Горна Оряховица.  Всички се състезаваха и забавляваха  като приятели и  заслужено получиха грамоти и купа!

Капачки за бъдеще

Капачки за бъдеще   Всички ние – деца, родители и работещи в детска градина „Първи юни“ успяхме да се обединим и показахме колко силни можем да бъдем заедно в кампанията "Капачки за бъдеще". Благодарим на всички, които взеха участие! Благодарим най-много на децата, които с голям ентусиазъм пускаха капачка след капачка и знаеха, че и те могат да помагат на хора, които очакват тази помощ!
   В продължение на няколко месеца в детската градина бяха събрани повече от 20 туби с капачки! Кампанията има за цел закупуване на нови кувьози за общинските болници. На 05.04.2019 г. събраните капачки бяха предадени на уговореното от община Горна Оряховица място.

   Благодарим ви !

Съвместна инициатива на детска градина „Първи юни“ и СУ „Георги Измирлиев“

1     По случай предстоящия Международен ден на детската книга - 2 април, на 28.03.2019 г. в детска градина „Първи юни“ гостуваха ученици от IV клас на СУ „Георги Измирлиев“ с класен ръководител Десислава Стойкова. Те представиха на по – малките си приятели драматизация на приказка , песен за доброто и подариха на децата пъстроцветни балони.

     От своя страна децата от подготвителна група „Мечо Пух“ поздравиха своите приятели с песен, посветена на детските приказки.

     И домакините, и гостите сътвориха съвместно един приказен празник и се забавляваха от сърце.

Изложба на мартеници

 Baba Marta 2019 33     На 10.02.2019 г. в Младежки дом – Горна Оряховица беше открита изложба на мартеници и мартенски украси, изработени от деца и ученици от детските градини и училищата в община Горна Оряховица. Детска градина „Първи юни“ също участва в изложбата с експонати, изработени от деца и родители. Благодарим на всички, включили се в инициативата за изработването на мартеници!

Изложба на коледни картички и сурвакници

1      На 10.12.2018 г. в Младежки дом - Горна Оряховица беше открита коледна изложба. Бяха изложени  близо 70 сурвакници, над 620 коледни картички, както и коледни сувенири и арт инсталации. Всички експонати са изработени от деца от учебните и детски заведения в Общината, с помощта на техните учители и родители.

Детска градина „Първи юни“ участва в изложбата, като изложи изработени експонати от децата и родителите.

      Коледен поздрав към гостите в Младежкия дом отправиха децата от подготвителна група „Мечо Пух“ от детска градина „Първи юни“ в Горна Оряховица. Поздрав към гостите, дошли на откриването на изложбата, отправи заместник - кметът на община Горна Оряховица г-жа Йорданка Кушева.

Модно шоу „Малко въображение“

1     Децата от детска градина „Първи юни“ взеха участие в "Малко въображение" - модно шоу на деца, което бе организирано от община Горна Оряховица и се проведе на 22 ноември 2018 година в спортна зала "Никола Петров". Тоалетите на децата бяха изработени от отпадъчни материали. Малките манекени бяха впечатляващи и получиха както заслужени аплодисменти, така и грамоти за участие и торбички с лакомства.

Откриване на учебната година 2018/2019 г.

1       На 17 септември 2018 година в детска градина „Първи юни“ беше открита учебната 2018 – 2019 година с традиционна програма, питка и здравец. Децата от подготвителна група „Мечо Пух“ изпълниха песни и поздравиха със стихотворения своите  по-малки приятели. След като всички пяха и танцуваха заедно,  най-малките деца от първа група „Приказен свят“ бяха въведени от своите по-големи каки и батковци в сградата на детската градина.

      Нека новата учебна година направи детството на децата незабравимо в прекрасната, слънчева детска градина, а най- сърдечните учители да ги поведат по пътя на знанието, за да ги превърнат в добри хора и достойни българи!

Още статии ...

 1. Открита практика
 2. Баба Марта донесе много радост на децата в Детска градина „Първи юни“
 3. Ден на театъра
 4. Международен ден на танца 29 април
 5. Весела Коледа
 6. Благотворителна акция
 7. Детска градина „Първи юни“ получи високо отличие за изпълнение на европейски образователен проект
 8. На 08.11.2017 г. Детска градина „Първи юни“ отбеляза Европейския ден на здравословното хранене и готвенето заедно с деца
 9. 4-ти октомври – Световен ден за защита на животните
 10. Всички заедно празнувахме Европейския ден на езиците
 11. С весел празник бе открита новата учебна година в Детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица
 12. Детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица участва в X- та национална научно-практична конференция „Водим бъдещето за ръка”, град Велико Търново, 12-14.06.2017г.
 13. Детска градина „Първи юни“ – горна оряховица отбеляза патронния си празник и 45-тата годишнина от създаването си
 14. Награда на Община Горна Оряховица за г-жа Мариана Димитрова – директор на Детска градина „Първи юни“, за значим принос в образованието
 15. Диплом на Петя Тихомирова Керемедчиева
 16. Работна среща по проект „Да празнуваме заедно“ в Македония
 17. Работна среща по проект „Да празнуваме заедно“ в гр. Трапани, Италия
 18. 17 февруари е Международен ден на спонтанните актове на добрина
 19. Деца от детска градина „Първи юни” дефилираха в Младежкия дом в Re-style шоу заедно със още 120 деца от детски и учебни заведения
 20. Децата от група „Мечо Пух” празнуваха заедно с гостуващи ученици от СУ „Георги Измирлиев“
 21. Детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица посрещна гости от пет държави по проект „Да празнуваме заедно“
 22. Първи учебен ден 2016-2017
 23. Грамота за Директора и екипа на детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица
 24. Открита практика – „Здравето – най-ценното богатство“
 25. Работилница за добродетели и красота
 26. Деца от група - Пинокио с награди от конкурс
 27. Великденското ателие на група - Мечо Пух
 28. Работилницата на Баба Марта
 29. Спектакъл - Принцесата и змеят
 30. Театрална постановка - Скъпоценното здраве на куклата Лина
Copyright © 2013. ДГ “Първи юни”, гр. Горна Оряховица Rights Reserved.