^Начало
Get Adobe Flash player

Капачки за бъдещето

1   На 24.10.2020 г, на паркинга на Летен театър в гр. Горна Оряховица се проведе кампания за събиране на пластмасови капачки на инициативата „Капачки за бъдеще“.

   Дарение направи втора възрастова група „Мечо Пух“ с учители Росица Христова и Елена Михайлова, за което цялата група получи грамота.

   Малките „мечета“ с големи сърца събраха много капачки през изминалата година, с което дадоха своя принос в благородната инициатива.

   Желаем да изкажем благодарност от сърце към всички, включили се в кампанията!

Даровете на есента

1На 08.10.2020 г. децата от група „Делфини“ на детска градина „Първи юни“ – филиал „Бодра смяна“ подредиха заедно със своите учителки Павлинка Симеонова и Стефани Пеева изложба под надслов „Даровете на есента“. Експонатите са изработени от децата и техните родители изцяло от природни материали. С тази изложба всички се радват на по-красива детска градина и на присъствието на природата в нея.

   Група „Делфини“ инициира участието на детската градина в каузата „Капачки за бъдеще“. Лично един от родителите в групата – г-н Иван Ботов, баща на Хрисия, изработи и подари на детската градина бокс за събиране на капачките. Екипът на детската градина благодари за подкрепата и пожелава на всички семейства да се включат в инициативата!

Петя Вачкова с втора награда от конкурса „Слънчево детство“

1       Петя Вачкова на 4 г. от ДГ „Първи юни“ в  Горна Оряховица, група „Мечо Пух“, с учители Росица Христова и Елена Михайлова, спечели второ място на конкурса на Община Севлиево „Слънчево детство“. Стотици участници от цялата страна твориха в рамките на кампанията по време на изолацията заради новия коронавирус, а техните творби в различни жанрове и възрастови категории бяха оценявани с лайкове в социалната мрежа Фейсбук.
         Наградите, осигурени от Община Севлиево и севлиевските фирми “Най-изгодно”, “Трифо 1” и “Ядки Детелина”, бяха раздадени в три възрастови категории за общо деветте проведени конкурса. Бяха присъдени и специални награди.
         От името на Община Севлиево наградите връчи зам.-кметът по образованието и културата Красимира Йорданова.
       Пожелаваме на Петя още много успехи и награди, споделят от ДГ „Първи юни“.

https://regnews.net/news/16012632592736/4-godishno-gornooryahovche-s-vtora-nagrada-ot-konkursa-slanchevo-detstvo

Децата от група „Мечо Пух“ от ДГ „Първи юни“ се включиха в Международната седмица на безопасност на движението

1     От 16.09 до 22.09.2020 г. бе Международната седмица на безопасност на движението по пътищата. Мотото бешее „Остани жив и пази живота“.
     В съботната сутрин на 19.09.2020 г, втора възрастова група „Мечо Пух“ от ДГ „Първи юни“ с учители Росица Христова и Елена Михайлова отбелязаха инициативата с тържество, посветено на безопасността на хората в движенето им по пътищата.
     Малките мечета и техните родители се включиха в подреждане на пъзели-пътни знаци, демонстрираха знания за безопасното предвижване по пътя и безопасните места за игра, пяха песни за безопасността и танцуваха заедно.
     Събитието приключи с луда надпревара с велосипеди и тротинетки, имаше награди и за всички, които се включиха.

     Събитието се проведе с любезната подкрепа на ОУ “Св. св. Кирил и Методий“, ръководството на което щедро предостави своята площадка по безопасност на движението.
       Инициативата продължи до 22.09.2020 г в занималнята на група „Мечо Пух“ при спазване на всички противоепидимиологични мерки.

https://regnews.net/news/16005350314862/mechetata-ot-dg-parvi-yuni-se-vklyuchiha-v-mezhdunarodnata-sedmitsa-na-bezopasnost-na-dvizhenieto

С празник за децата започна новата учебна година във филиал „Бодра смяна“

1          По стара традиция, на 17 септември, когато църквата почита паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, бе открита и новата учебна година във филиала на ДГ „Първи юни“ - „Бодра смяна“.

          Програмата започна с тържествено внасяне на българския трибагреник под звуците на химна. Г-жа Димитрова, директор на детската градина, поздрави присъстващите и им пожела здрава, успешна и присъствена нова учебна година. С вълнение и радост най-големите възпитаници от четвърта група „Мики Маус“ отправиха поздрав към всички, а на най-малките пожелаха "Добре дошли!" в нашата детска градина!

          На този светъл ден, когато почитаме християнските добродетели, целият екип на филиал „Бодра смяна“ си пожелава успешна и щастлива учебна 2020 – 2021 година!

На добър час през новата учебна 2020-2021 година!

    2020 2021 01  Днес, 15.09.2020 г., децата и учителите в детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица отбелязаха началото на новата учебна година. Освен че е първият учебен ден, днес е символичен празник на знанието.

   Празникът премина при спазване на мерките за безопасност и децата от всяка група пяха и танцуваха на своите площадки.

   Приветствия поднесоха директорът на детската градина г-жа Мариана Димитрова и децата от четвърта подготвителна група „Мики Маус“.

Екипът на детската градина пожелава на децата и техните родители да бъдат здрави и за всички да предстои спокойна и присъствена учебна 2020-2021 година!

Детска градина „Първи юни“ става детско заведение с филиал

  DSC0100   Считано от 01.07.2020 г. детска градина „Бодра смяна“, с административен адрес гр. Г.Оряховица, ул. „Бунар Хисар“ № 20, се преобразува чрез вливане в детска градина „Първи юни“, с административен адрес гр. Горна Оряховица, ул. „Витоша“ № 2-А.

   Вливащата се детска градина продължава да функционира като филиал „Бодра смяна“ към детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица.

   Отглеждането, възпитанието, социализирането и обучението в целодневна форма на децата от детска градина „Бодра смяна“ ще продължи да се осъществява във филиал „Бодра смяна“ – Горна Оряховица под административното ръководство на директора на детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица.

Прочети още: Детска градина „Първи юни“ става детско заведение с филиал

Откриване на обновената детска градина

1        На 23.09.2019 г. бе открита обновената детска градина „Първи юни“ в Горна Оряховица. На тържеството присъстваха кметът на общината инж. Добромир Добрев, заместник-кметовете Йорданка Кушева, Деница Коева и Николай Георгиев, собственикът на фирмата-изпълнител „Енел строй“ инж. Емил Кълчишков, директори на детски градини.

   Водосвет за здраве отслужи архиерейският наместник отец Николай.

   Поздрав към всички присъстващи отправиха децата от група „Пинокио“.

   Проектът възлезе на стойност 252925 лв., като 85% от финансовата осигуреност е за сметка на Национален доверителен екофонд по Инвестиционна програма за климата и 15 % собствено финансиране от община Горна Оряховица.

Прочети още: Откриване на обновената детска градина

Награда „Учител на годината“ за г-жа Росица Христова

 

1

   В навечерието на празника на Кирил и Методий в хотел "Балкан" в град София Синдикатът на българските учители отличи най-всеотдайните и заслужили учители на България.

   102 учители получиха приза "Учител на годината", избрани из между 90 000 учители в страната. Те получиха статуетки и грамоти от председателя на СБУ г-жа Янка Такева. Гости на събитието бяха вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, министърът на образованието Красимир Вълчев, заместник-министърът на образованието Деница Сачева, кметът на София Йорданка Фъндъкова и много други.

     В категория "Младучител" със специална награда на председателя на СБУ„Учител на годината“бе отличена г-жа Росица Христова - учител в ДГ "Първи юни" гр. Горна Оряховица. 

 

Спортен празник 2019

1     На 17.04. 2019 г. децата от четвърта подготвителна група "Мечо Пух" участваха в спортен празник, организиран от баскетболен клуб "Локомотив" - Горна Оряховица. Поводът за събитието беше 10 - тата година от създаването на клуба и премина под надслов "Да спортуваме заедно".

   Участие в празника взеха децата от подготвителните групи от детските градини на територията на Община Горна Оряховица.  Всички се състезаваха и забавляваха  като приятели и  заслужено получиха грамоти и купа!

Още статии ...

 1. Капачки за бъдеще
 2. Съвместна инициатива на детска градина „Първи юни“ и СУ „Георги Измирлиев“
 3. Изложба на мартеници
 4. Изложба на коледни картички и сурвакници
 5. Модно шоу „Малко въображение“
 6. Откриване на учебната година 2018/2019 г.
 7. Открита практика
 8. Баба Марта донесе много радост на децата в Детска градина „Първи юни“
 9. Ден на театъра
 10. Международен ден на танца 29 април
 11. Весела Коледа
 12. Благотворителна акция
 13. Детска градина „Първи юни“ получи високо отличие за изпълнение на европейски образователен проект
 14. На 08.11.2017 г. Детска градина „Първи юни“ отбеляза Европейския ден на здравословното хранене и готвенето заедно с деца
 15. 4-ти октомври – Световен ден за защита на животните
 16. Всички заедно празнувахме Европейския ден на езиците
 17. С весел празник бе открита новата учебна година в Детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица
 18. Детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица участва в X- та национална научно-практична конференция „Водим бъдещето за ръка”, град Велико Търново, 12-14.06.2017г.
 19. Детска градина „Първи юни“ – горна оряховица отбеляза патронния си празник и 45-тата годишнина от създаването си
 20. Награда на Община Горна Оряховица за г-жа Мариана Димитрова – директор на Детска градина „Първи юни“, за значим принос в образованието
 21. Диплом на Петя Тихомирова Керемедчиева
 22. Работна среща по проект „Да празнуваме заедно“ в Македония
 23. Работна среща по проект „Да празнуваме заедно“ в гр. Трапани, Италия
 24. 17 февруари е Международен ден на спонтанните актове на добрина
 25. Деца от детска градина „Първи юни” дефилираха в Младежкия дом в Re-style шоу заедно със още 120 деца от детски и учебни заведения
 26. Децата от група „Мечо Пух” празнуваха заедно с гостуващи ученици от СУ „Георги Измирлиев“
 27. Детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица посрещна гости от пет държави по проект „Да празнуваме заедно“
 28. Първи учебен ден 2016-2017
 29. Грамота за Директора и екипа на детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица
 30. Открита практика – „Здравето – най-ценното богатство“
Copyright © 2013. ДГ “Първи юни”, гр. Горна Оряховица Rights Reserved.