^Начало
Get Adobe Flash player

Открита практика – „Здравето – най-ценното богатство“

     10На 10 май 2016 година в ЦДГ „Първи юни“ се проведе открита практика във всички групи на тема „Здравето – най-ценното богатство“. Практиката бе изнесена от всички учители пред много гости – директори и учители от други детски градини, представител на община Горна Оряховица.

     Първа група „Мечо Пух“ се представи с музикалната приказка „Задружните горски животни“. Всяко дете влезе в роля и всички направиха едно задружно семейство на горските животни. Децата показаха знания за плодовете и зеленчуците, за значението на хигиенните навици, за благодарността и добрината, за радостта от приятелството.

     Втора група „Приказен свят” се представи с театрализирана „Приказка за здравето”. Всички деца влязоха в ролята на артисти - плодове, зеленчуци, феи и бяха истински герои от вълшебния дворец на здравето. Чрез магията на театъра децата показаха знания за здравословно хранене.

     Подготвителна група 5-годишни „Мики Маус“ показа изработване на вкусни картини от плодове под надслов „С мама готвим най-добре“. Това е и съпътстваща мярка по схемата „Училищен плод“, която се прилага в детската градина вече трета година. Разделени на отбори , заедно с част от родителите, децата изработиха чудесни картини от плодове и оформиха изложба. Наред с познанията за ползите от пресните плодове децата демонстрираха творчество с нестандартни изобразителни техники и материали.

     Подготвителна група 6-годишни се представи с игри – судоку, пъзели, кръстословица . Във всяка от игрите  децата трябваше в нова за тях ситуация да приложат своите знания за здравословно и безопасно поведение – на улицата, в природата, в храненето, в ситуация на бедствие. Заедно с игрите децата изпълниха песни и музикални игри.

     Благодарим на всички родители, които ни помогнаха и се включиха в представянето на детската градина с плодове и зеленчуци, с материали, с труд и лично участие!

 

Copyright © 2013. ДГ “Първи юни”, гр. Горна Оряховица Rights Reserved.