^Начало
Get Adobe Flash player

17 февруари е Международен ден на спонтанните актове на добрина

p1040200С пожелание „Вярвай в доброто!“ децата от група „Мики Маус“ на детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица днес изненадаха приятно граждани по улиците на града. Децата поднесоха сувенири с послания за добрината, които изготвиха заедно със своите родители на творчески работилници във всички групи на детското заведение.

За организацията на „Мисия Добрина“ в групата помогна и г-жа Даниела Христова – председател на обществения съвет на детската градина.

     Децата и учителите от група „Мики Маус“ заедно изготвиха постер с картини, символизиращи обикновени човешки прояви на доброта. Учителите във всички групи бяха подготвили за децата клипове и образователни филми по темата.

 

       За този ден детска градина „Първи юни“ организира акция за събиране на детски дрехи. Акцията се осъществи със съдействието на Дирекция „Социално подпомагане“ – гр. Горна Оряховица. Представители на дирекцията бяха гости на среща-разговор с децата от детската градина – директорът г-жа Боряна Кирилова, г-жа Невена Георгиева, г-жа Вера Бонева, г-жа Настя Любенова, г-н Веселин Кацански. Всеки от гостите разказа с какво се занимава, какви са правата и задълженията на децата и техните родители, къде ще отидат събраните от семействатадрехи и играчки и на кого ще помогнат. Децата поднесоха на гостите стихове и песен за доброто, а гостите ги изненадаха с много подаръци.

     На 17.02.2017 г. и децата от група „Мечо Пух“ се включиха в инициативите „Мисия Дибрина“. Те, заедно с родители, бяха гости на учениците от 1 клас с класен ръководител г-н Венцислав Величков и 3 клас с класен ръководител г-жа Светлана Тончева в СУ „Георги Измирлиев“. Там децата поднесоха изработени сувенири и поздравиха с песни и танци домакините. Последните от своя страна също поздравиха с песни и стихове децата. На съвместната инициатива присъства и ръководството на училището.

     Всички реализирани идеи в деня на спонтанните актове на добрина са по проект „Да празнуваме заедно“ , Програма „Еразъм+“ – Ключова дейност 2 - Стратегически партньорства, сектор Училищно образование, проекти само между училища, проектен номер 2016-1-BG01-КА219-023733. Детската градина реализира този проект за периода 2016-2018 г. с партньорски организации от 5 европейски държави.

     С пожеланието „Вярвай в доброто!“ децата и колективът на детска градина „Първи юни“ поздравяват всички горнооряховчани!

Copyright © 2013. ДГ “Първи юни”, гр. Горна Оряховица Rights Reserved.